Simplex Furniture

Kasten

Colorply kast Kasten

Deze kast heb ik gemaakt in samenwerking met Roelf Zersch van de Tafelheren uit Groningen. Door te spelen met verschillende afmetingen van vakken en vlakken is deze kast een prachtige eye catcher geworden.  De dichte vakken zijn de push to open deuren. Het materiaal is een 18 mm white wash Colorply multiplex waarbij de kopse kanten in de wax zijn gezet. De afmeting van de kast is 240 cm hoog 300 cm breed en 35 cm diep.

Ladenkast Kasten

Voor deze klant ik al diverse ontwerpen mogen maken. Op de foto ziet u een voetenbank onder de L tafel en in de achtergrond de functionele matrixkast die zich laat vormgeven door de schuine kap. Het laatste project is de combinatie van een matrixkast met 8 laden gemaakt met het materiaal berkenmultiplex. 

Chrysanten dressoirKasten

Deze dressoir heb ik gemaakt in samenwerking met Esther waarbij de liefde voor chrysanten is vertaald met een gravering in de laden fronten. De laden hebben verschillende hoogtes en zijn te openen door de halfronde vingergaten

ILUO kastenKasten

Wit HPL op een berken multiplex kern. Deze kasten laten zien wat er allemaal mogelijk is met 1 type plank dat zich steeds herhaalt. Zonder een dot lijm of een enkele schroef wordt deze kast in een mum van tijd opgebouwd. Het speelse karakter wordt gecombineerd met een strakke vormgeving. Een mooi voorbeeld hoe techniek en creativiteit hand in hand gaan. In diverse afmetingen verkrijgbaar.

The Waves Kasten

Dat kasten niet alleen maar rechttoe rechtaan hoeven te zijn bewijst deze parametrische kast. Het concept van deze kast is dat de vormgeving niet beperkt wordt door rechthoekige strakke lijnen zoals we die overal om ons heen zien in de meubelvormgeving, maar dat de vormgeving zich ook als vloeiende lijnen door de ruimte kan voortbewegen. Nog steeds is de kast functioneel en kan ze worden voorzien van deurtjes. In deze uitvoering is het materiaal berken multiplex met een Antraciet HPL-kleur. Ik kan deze vormgeving produceren met de CNC-machine en zo aanpassen aan uw wensen en aan de ruimte. Dimensie getoond op de afbeeldingen: hoogte 2400 x breedte 4500 x diepte 600 mm met een dikte van 19 mm.

Waves black 2
Waves black 1

Eiken kasten Sjabbe Kasten

eiken woonkamerkast 1
eiken hal kast
eikenkast led

Voor een klant heb ik een aantal eiken kasten ontworpen en geproduceerd waarbij er een combinatie is gemaakt van eikenhout met een strakke blauwe HPL-kleur. De kast in de woonkamer beschikt over 8 laden die worden geopend en gesloten met een push-to-open plus een soft-close systeem. Boven de laden hebben we gekozen voor blauwe HPL open vakken, waarin een ledverlichting is aangebracht. Boven de open vakken zijn er twee opbergvakken met deuren met eiken fronten geplaatst. In de hal heb ik een kast gemaakt boven een radiator. Met twee grote openslaande deuren kunnen er grote jassen worden opgeborgen. De klant wilde ook een ruimte hebben boven in de kast waarbij verschillende items zoals speelgoed moesten worden uitgelicht. Met een ledverlichting die hij kan bedienen via zijn mobiel is dit prachtig gelukt. Een fantastisch project met een tevreden klant

eiken woonkamerkast 1
eikenkast led
eiken hal kast

Eiken ZigZag kast Kasten

Met deze prachtige eiken ZigZag rasterkast kunt u zien wat er allemaal mogelijk is. Kasten hoeven niet alleen maar te bestaan uit rechte planken die horizontaal en verticaal gelijkliggen. Ik heb in samenwerking met de klant de kast zo ontworpen dat kast en interieur een geheel worden.            “We willen iets anders dan IKEA, meer speels en creatief. Kan dat ook?”  Tuurlijk kan dat, want uw fantasie laten we terugkomen in het ontwerp. En met de prachtige olie-afwerking op het eiken heeft deze kast een goede plek gevonden bij de klant.

detail eikenzigzag kast
Eiken kast AUke
deur open Zigzag kast

Eiken rasterkast Kasten

Deze Eiken Rasterkast is een ontwerp waarbij de staanders op diverse manieren worden gekoppeld door liggers. Omdat de liggers verschillende afmetingen hebben en op een speelse manier ten op zicht van elkaar worden geplaatst is deze kast een goed voorbeeld hoe je functionaliteit met een verrassend effect kunt samenbrengen.

Berkenmultiplex rasterkast Kasten

Deze berken multiplex rasterkast is een ontwerp dat diverse uitstralingen in zich heeft. Door het flexibele modulaire systeem kun u samen met mij uw eigen functionele rasterkast samenstellen. In de verschillende foto’s laat ik u nu zien welke ontwerpen ik al heb gerealiseerd. Strak tegen de wand of met verschillende vakindelingen. Variabel in breedte, hoogte en diepte. Met dit systeem realiseer ik uw boekenkast.

Globe
globe kast

Globe Kasten

Globe
globe kast

Deze kast gemaakt van berken multiplex kan worden uitgevoerd in diverse kleuren en afmetingen. Op de afbeeldingen is zij uitgevoerd in betonplex met een diameter van 180 cm en een diepte van 42 cm. Geheel als flatpack dus zonder lijm of schroeven worden de onderdelen in elkaar geschoven. 

Servieskast Kasten

Deze servieskast is gemaakt van betonplex met een lijngravering waardoor de ouderwetse servieskast met CNC-techniek een vernieuwend, speels karakter heeft gekregen.

Wesselink 1
wesselink 2
wesselink 3

ZigZag tv & opberg Kasten

Deze collectie van kasten en tv-meubelen is ontstaan door schuine accenten in de standaard rechthoekige vormgeving waardoor het speelse karakter naar voren komt. HPL in diverse kleuren mogelijk met een kern van berken multiplex.

zigzag 1

ZigZag Roomdividers Kasten

Deze collectie van ZigZag  roomdividers bestaat in verschillende uitvoeringen. Kijk en geniet van hoe speels en toch strak een kast kan worden gemaakt. Altijd op maat gemaakt naar uw wensen.

Zerchs Kasten

In samenwerking met collega Roelf Zersch heb ik voor hem deze kast gemaakt. Eenvoud, luxe, ritme en structuur zijn kernwoorden bij dit ontwerp. Ladenblokken en deuren zorgen voor rust en de open vakken worden optimaal benut.

zerchs detail
zerchs 2
zerchs 1

Matrix Kasten

The Matrix Shelf is een ontwerp dat op maat gemaakt kan worden. Uw gewenste breedte, lengte en diepte wordt uitgevoerd in 18 mm berken multiplex. Op de afbeelding heeft de kast een afmeting van 460 cm breed, hoogte van 269cm en een diepte van 30 cm. Ideaal als u veel opbergruimte wilt hebben. Strak, functioneel, in overleg met u!