Simplex Furniture

Kasten

ILUO kastenKasten

Wit HPL op een berkenmultiplex kern. Deze kasten laten zien wat er allemaal mogelijk is met 1 type plank die zich constant herhaalt. Zonder een dot lijm of een enkele schroef word deze kast opgebouwd in een mum van tijd. Het speelse karakter word gecombineerd met een strakke vormgeving. Een prachtig voorbeeld hoe techniek en creativiteit hand in hand gaan. In diverse afmetingen verkrijgbaar.

The Waves Kasten

Dat kasten niet alleen maar recht toe recht aan hoeven te zijn bewijst deze parametrische kast. Het concept van deze kast is dat de vormgeving niet alleen maar beperkt word door  rechthoekige strakke lijnen zoals we die overal om ons heen zien in de meubelvormgeving maar dat de vormgeving zich ook als vloeiende lijnen door de ruimte  kan voort bewegen. Nog steeds is de kast functioneel en kan worden voorzien van deurtjes. In deze uitvoering is het materiaal berken multiplex met een Antracite HPL kleur. Ik kan deze vormgeving produceren met de CNC machine en zo aanpassen aan uw wensen en aan de ruimte. Dimensie getoond op de afbeeldingen: hoogte 2400 x 4500 x 600 mm met een dikte van 19 mm.

Waves black 2
Waves black 1

Eiken kasten Sjabbe Kasten

eiken woonkamerkast 1
eiken hal kast
eikenkast led

Voor een klant heb ik een aantal eiken kasten ontworpen en geproduceerd waarbij er een combinatie is gemaakt van eiken hout met een strakke blauwe HPL kleur. De kast in de woonkamer beschikt over 8 laden die worden geopend en gesloten met een  push to open plus een soft close systeem. Boven op de laden hebben we gekozen voor blauwe HPL open vakken waarin een ledverlichting is aangebracht. Boven op de open vakken zijn er twee opbergvakken met eiken fronten deuren geplaats. In de hal heb ik een hal kast gemaakt die bovenop een radiator is geplaats. Met twee grote openslaande deuren kunnen er grote jassen worden opgeborgen. De klant wilde ook een ruimte hebben boven in de kast waarbij verschillende items als  speelgoed moesten worden uitgelicht. Met een ledverlichting die hij kan bedienen via zijn mobiel is dit prachtig gelukt. Een fantastisch project met een tevreden klant.

eiken woonkamerkast 1
eikenkast led
eiken hal kast

Eiken ZigZag kast Kasten

Met deze prachtige eiken Zig Zag rasterkast kunt u zien wat er allemaal mogelijk is. Kasten hoeven niet meer alleen maar bestaan uit rechte planken die horizontaal en verticaal gelijk liggen. Ik heb in samenwerking met de klant de kast zo ontworpen dat kast en interieur een geheel worden. We willen iets anders dan IKEA meer speels en kreatief..kan dat ook?  Tuurlijk kan dat, want uw fantasie is dat gene wat  we laten terugkomen in  het ontwerp. En met de prachtige olie afwerking op het eiken heeft deze kast zijn plek gevonden bij de tevreden klant.

detail eikenzigzag kast
Eiken kast AUke
deur open Zigzag kast

Eiken rasterkast Kasten

Deze eiken rasterkast is een ontwerp waarbij de staanders op diverse manieren worden gekoppeld door liggers. Omdat de liggers verschillende afmetingen hebben en op een speelse manier ten op zicht van elkaar worden geplaatst is deze kast een goed voorbeeld hoe je functionaliteit met een verrassend effect kunt samen brengen.

Berkenmultiplex rasterkast Kasten

Deze berkenmultiplex rasterkast is een ontwerp die zoveel diverse uitstralingen in zich heeft. Door het flexibele modulaire systeem kun je samen met mij jouw eigen functionele rasterkast samenstellen. In de verschillende foto’s laat ik jullie nu zien welke ontwerpen ik al heb gerealiseerd. Strak tegen de wand of verschillende vak indelingen. Diverse breedte hoogte en dieptes. Met dit systeem realiseer ik uw boekenkast.

Waves Kasten

Wave 4 meter

Prototype van een parametrische kast. De golvende vormgeving laat zien wat er allemaal kan worden gemaakt door de CNC machine. Bijvoorbeeld als wandpaneel met een akoestische functie dan wel als een golvende kast die zich prachtig toont in de ruimte

Wave 4 meter
Globe
globe kast

Globe Kasten

Globe
globe kast

Globe kast. Deze kast gemaakt van berkenmultiplex kan worden uitgevoerd in diverse kleuren en afmetingen. Op de afbeeldingen is zij uitgevoerd in betonplex met een diameter van 180 cm en een diepte van 42 cm. Geheel als flatpack dus zonder lijm of schroeven worden de onderdelen in elkaar geschoven. 

Servieskast Kasten

Deze servieskast is gemaakt van betonplex met een lijngravering waardoor de ouderwetse servieskast met CNC techniek een vernieuwende speelse karakter heeft gekregen.

Wesselink 1
wesselink 2
wesselink 3

ZigZag tv & opberg Kasten

Deze collectie van kasten en tv meubelen zijn ontstaan door schuine vormgeving te laten ontstaan in de standaard rechthoekige vormgeving waardoor het speelse karaketr naar voren komt. Hpl in diverse kleuren mogelijk met een kern van berkenmultiplex.

ZigZag Large & Roomdividers Kasten

Deze collectie van ZigZag kasten en roomdividers zijn er in verschillende uitvoeringen. Kijk en geniet van hoe speels en toch strak  een kast kan worden gemaakt. Altijd opmaat gemaakt voor en door u wensen in vervulling te laten komen

Simplex Kasten

Deze collectie van kasten en roomdividers  waren de start van mijn bedrijf . Deze kasten worden gemaakt in verschillende uitvoeringen. Niet alleen qua kleur maar ook de uitstraling. Het principe is simpel. Geen schroef of lijm word er gebruikt. De “dozen”worden in een voor- en achterframe geklikt. Alle kasten worden wel aan de muur bevestigd.

Conceptuele kasten Kasten

Hier laat ik u een aantal ontwerpen zien , die nog niet in productie zijn genomen maar wel realiseerbaar zijn. ben benieuwd wat u er van vind. Geniet! 

Zerchs Kasten

In samenwerking met een collega Roelf heb ik deze kast voor hem gemaakt. Eenvoud. luxe. ritme en structuur zijn kernwoorden bij dit ontwerp. Ladenblokken en deuren zorgen voor rust en de open vakken worden optimaal benut

Matrix Shelf

The Matrix shelf is een ontwerp die opmaak gemaakt kan worden. Uw gewenste breedte lengte en diepte wordt uitgevoerd in 18 mm berken multiplex. Op de afbeelding heeft de kast een afmeting van 460 cm breed, hoogte van 269cm en een diepte van 30 cm. Ideaal als u veel opbergruimte wilt hebben. Strak, functioneel in overleg met u!