Simplex Furniture

Stoelen

Waves Bench Stoelen

The Waves Bench is een bank die het pad van het strakke moderne lijnenspel heeft verlaten. Vloeiende golvende vormen zorgen voor een nieuw soort vormgeving. De bank is opgedeeld in onderdelen die loodrecht op elkaar staan en eenvoudig in elkaar kunnen worden geschoven. Met de CNC-machine kan ik dit bijzondere ontwerp realiseren in verschillende materialen. In dit voorbeeld heb ik gekozen voor een berken multiplex met een antracietkleur HPL. De bank heeft dezelfde vormgeving als zijn grote broer The Waves Shelf die op de achtergrond staat.

Eiken bank Stoelen

Deze bank heb ik gemaakt voor een klant die graag een ontwerp wilde hebben van een bank/tv-meubel dat gemaakt is van massief eiken. Het ontwerp moest een stevig stoere  solide uitstraling hebben maar het geheel mocht er niet te lomp uitzien. Dus heb ik een ontwerp gemaakt waarbij de liggers en staanders luchtig  om en om verspringen en de verbindingen worden gekoppeld met een tandverbinding. De afmeting van deze eiken bank is 2 meter lang 40 cm diep en 42 cm hoog. Het geheel heb ik verlijmd en als afwerking heb ik een goede olie gebruikt.

L Bank met rugleuning Stoelen

De L-bank met rugleuning is een van mijn nieuwste ontwerpen. De bank kan in combinatie met een L-tafel worden gebruikt. Het materiaal dat ik heb gebruikt is betonplex in een donkere uitvoering. Een uitvoering met berken multiplex met wit HPL is ook mogelijk. Dit ontwerp hoort in de range van de flatpack constructie . Geen schroef of lijm is nodig bij de montage van deze stoel. En toch is deze L-bank met rugleuning enorm stevig en staat zijn mannetje in iedere ruimte.

Lounge chair Stoelen

The Lounge Chairs zijn comfortabele lounge-stoelen die gemaakt zijn met de flatpack constructie. Geen schroef of lijm is nodig bij de montage van deze stoel. De zitting is gemaakt van vilt; in verschillende kleuren mogelijk, zodat deze stoel perfect aansluit bij de kleuren van het interieur. Deze lounge-stoelen zijn onder andere geplaatst in de Noorderpoort College te Winschoten.

Office Chair Stoelen

Zitten in deze stoel betekent zitten je in je kantoor. De Office Chair is compleet opgebouwd zonder een schroef of lijm. De gebruiker heeft alles wat hij nodig heeft om zich heen. Een uitschuifbare laptophouder, ruimte voor papier, een ruim werkblad met veel aflegmogelijkheden, inbouwstekkerdozen, printer/scanner.  Kortom: een kantoor in een stoel.

SitOnArt Stoelen

Sit on Art krukje. Dit krukje kan als een flatpack pakket worden opgestuurd. In samenwerking met Opmaat3D en o.a. het Groninger Museum is dit krukje tot stand gekomen. Het zitvlak is geprint met een afbeelding van diverse kunstenaars zoals Werkman en Van Gogh.

Chain Chair & more Stoelen

The Chain chair : een oprolbare stoel. 

The flexchair: een groene flexibele zitting met het flatpack systeem : geen schroef geen lijm gewoon in elkaar schuiven

Eiken krukje en bijzet tafel. massief hout die door de cnc machine tot stand is gekomen.

Simplex Furniture

Groningen

Neutronstraat 7-3
9743 AM Groningen