Simplex Furniture

Stoelen

Waves Bench Stoelen

The waves Bench is een bank die het pad van de strakke moderne lijnenspel heeft verlaten. Vloeiende golvende vormen  zorgen voor een nieuw soort vormgeving. De bank is opgedeeld in onderdelen die loodrecht op elkaar staan en eenvoudig in elkaar kunnen worden geschoven. Met de cnc machine kan ik dit prachtige ontwerp realiseren in verschillende materiaal uitvoeringen. In dit voorbeeld heb ik gekozen voor een berkenmultiplex met een antracite kleur HPL. De bank heeft dezelfde vormgeving als zijn grote broer the Waves shelf die op de achtergrond staat.

  

Eiken bank Stoelen

Deze bank heb ik gemaakt voor een klant die graag een ontwerp wilde hebben van een bank / tv meubel dat gemaakt is van massief eiken. Het ontwerp moest een stevig stoere  solide uitstraling hebben maar het geheel mocht niet te lomp uitzien. Dus heb ik een ontwerp gemaakt waarbij de liggers en staanders luchtig  om en om verspringen en de verbindingen worden gekoppeld met een tandverbinding. De afmeting van deze eiken bank is 2 meter lang 40 cm diep en 42 cm hoog. Het geheel heb ik verlijmd en als afwerking heb ik een prachtige olie gebruikt.

L Bank met rugleuning Stoelen

De L bank met rugleuning is een van mijn nieuwste ontwerpen. De bank kan in combinatie met een L tafel worden gebruikt. Het materiaal dat ik heb gebruikt is betonplex als donkere uitvoering en er bestaat ook een berkenmultiplex met wit HPL. Dit ontwerp hoort in de range van het flatpack constructie . Geen enkele schroef of lijm is nodig bij de montage van deze stoel. En toch is deze L bank met rugleuning enorm stevig en staat zijn mannetje in iedere ruimte.

Lounge chair Stoelen

The Lounge Chairs zijn comfortable lounge stoelen die gemaakt zijn met het flatpack constructie . Geen enkele schroef of lijm is nodig bij de montage van deze stoel. De zitting is gemaakt van vilt in verschillende kleuren mogelijk, zodat deze stoel zich perfect aansluit in de kleuren van het interieur. O.a. geplaatst in de Noorderpoort College te Winschoten.

Office Chair Stoelen

Dit ontwerp is met recht zitten in je kantoor. De office chair is compleet opgebouwd zonder een enkele schroef of dot lijm. De gebruiker heeft alles wat hij nodig heeft om zich heen. Een uitschuifbare laptophouder, ruimte voor papier, een ruime werkblad met veel afleg mogelijkheden, inbouwstekkerdozen, printer/scanner ruimte kortom een kantoor in een stoel.

SitOnArt Stoelen

SitOnArt krukje. Dit krukje kan als een flatpack pakket worden opgestuurd. In samenwerking met Opmaat3D en o.a. het Groninger Museum is dit krukje tot stand gekomen. Het zitvlak is geprint met een afbeelding van diverse kunstenaars als Werkman en van Gogh

Chain Chair & more Stoelen

The Chain chair : een oprolbare stoel. 

The flexchair: een groene flexibele zitting met het flatpack systeem : geen schroef geen lijm gewoon in elkaar schuiven

Eiken krukje en bijzet tafel. massief hout die door de cnc machine tot stand is gekomen.

Simplex Furniture

Groningen

Neutronstraat 7-3
9743 AM Groningen